Leivoin aamulla kolme vaaleaa hiivaleipää voileipäkakkuja varten, sillä kohta on taas syytä juhlaan, Anni pääsee ylioppilaaksi. Yhden pohjan tein samantien valmiiksi asti, vaikka tietysti paremman maun saisi jos antaisi leivän olla pari päivää sellaisenaan ja täytteineen olla yön yli jääkaapissa.
Hiivaleivän ohje, kuin myös tämän täytteen ohje ja koristelun malli löytyy superhyvästä Ulla Svenskin kirjasta, Suloiset suolaiset. Se on todella hyvä kirja, sen ostamisen jälkeen en ole ostanut yhtään valmista voileipäkakkupohjaa kaupasta, kirjan ohjeilla saa leivottua monenmoisia pohjia ja mikä parasta edullisesti ja varmasti tuoretta. Leivät voi leipoa pyöreiksi, minkä olen hyväksi havainnut etenkin valmista leikatessani.
Herkullisennäkönen ja kaunis.
VastaaPoistaOnpas herkullisen ja täyteläisen näköinen kakku ja varmasti maistuva
VastaaPoistaOnpa ihanan näköinen kakku. Meilläkin ylppärit tulossa, mutta miehen sisko tekee sen verran maukkaita voileipäkakkuja, että jätän suosiolla sen teon. Itselle jää sitten makeat leivonnaiset :)
VastaaPoistaIhana kakku :)
VastaaPoistaOn todella herkullisen näköinen! Onnittelut uudelle YO:lle :) Nuo Ullan muutkin kirjat ovat todellisia aarteita!
VastaaPoistakaunis on voileipäkakkusi. Voi Onnea Annille ja Annin äidillekkin. Meillä on perhepiirissä myös yo-juhlat,kun vanhin lapsenlapseni painaa valkolakkinsa päähän.
VastaaPoista