sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Pääsiäispasha

Pääsiäispasha 
(alkuperäinen ohje Pirkka lehdestä 4/1990, hieman muokattuna)
150 g voita
2 dl sokeria
500 g maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
1 muna
½ sitruunan mehu
1-2 tl vaniljasokeria
3 rkl mantelirouhetta
3 rkl rusinoita hienonnettuna

Vatkaa voi ja sokeri  vaaleaksi vaahdoksi. Lisää rahka, muna, mausteet ja vaahdoksi vatkattu kerma. Sekoita huolellisesti. Pane rahkaseos kostutetulla sideharsolla vuorattuun siivilään, taittele sideharso päälle, laita päälle kevyt paino ja nosta valumaan kylmään. Voit käyttää myös oikeaa pashamuottia (tämä minulle luvattiin tehdä jo vuonna 1990, mutta eipä ole vielä näkynyt... )
Kumoa pasha seuraavana päivänä tarjoiluvadille ja koristele halutessasi hedelmillä. Tarjoa jälkiruokana tai kahvipöydässä.

Tänä vuonna lisäsin pashamassaa paketillisen Meiran Kakkutäytettä, yleensä olen laittanut sukaatteja ja muutaman kirsikan, mutta sukaatit oli loppu niin päädyin korvaamaan molemmat Kakkutäytteellä.

Päällä on koristeena Valamon luostarista tilaamani tuohus.

Iloista Pääsiäistä kaikille teille!

t. Minna

Ei kommentteja: