sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Aurinkoinen persikkapiirakka

Sain SLYltäni kivan keväisen piirakkaohjeen maaliskuun paketissa. Mukana oli myös leivontaa varten nuo mantelilastut. Oli tosi kiva ja nopea tehdä tämä torttu ja oikein hyvän makuinen. Kiitos reseptistä!


AURINKOINEN PERSIKKATORTTU
(piirasvuokaa, jonka halkaisija on n. 27 cm)

POHJA:
125 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa

TÄYTE:
1 tkl säilykepersikoita (425g)

KUORRUTUS:
50 g voita
1 pss mantelilastuja
1 dl sokeria
½ dl kuohukermaa
1 rkl vehnäjauhoja

Voitele piirakkavuoka. Sulata rasva ja lisää joukkoon muut pohjan aineet. Sekoita hyvin. Levitä taikina vuoan pohjalle. Paistetaan uunissa 200 asteessa 15 minuuttia. Ota piirakka uunista ja nosta uunin lämpö 250 asteeseen. Levitä pohjalle persikkaviipaleet tai -puolikkaat. Mittaa kuorrutuksen aineet kattilaan ja kiehauta ne. Kaada kuorrutus hedelmien päälle. Paista vielä 250 asteessa n. 5 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.

SLYltä saamani tiput ovat myös löytäneet paikkansa, popcornin jyvistä 
kasvattamani "pääsiäisruohon" seasta.


5 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Onpa herkullisen näköinen piirakka ja kiva tuo vähän erilainen pääsiäisruoho :)

nami-hiiri kirjoitti...

Oletpa ihanan herkkupiirakan tehnyt !

redrose82 kirjoitti...

Ihanan näköinen piirakka =)

@Linnea kirjoitti...

Herkullisen näköinen piirakka, tuo tosca on ihanaa piirakan päällä :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Kiva että piirakka maistui! Meillä on ollut perinteenä, että sisareni tekee tätä aina pääsiäiseksi. :D Viimeistä kuukautta viedään, joten jännitys tiivistyy... ;)
t. SLY:si