maanantai 4. tammikuuta 2016

Jouluinen kookos-omenatorttu

Sain joulukuussa Sly paketissa tämän kivan reseptin, jota nyt joulukiireiden helpotettua päästiin kokeilemaan. Sain Essin leipuriksi, itse olin työnjohtajana. Vähän sinne päin meni johtohommat, sillä Essi ehti kippaamaan täytteeseen tuplakermat. Maku oli kuitenkin tosi hyvä.
Jouluinen kookos-omenatorttu
Pohja:
2 dl sokeria
75 g voita
1 muna
1 dl kermaa
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl piparkakkumaustetta

Täyte:
300 g omenalohkoja
1 dl kermaa
1/2 dl fariinisokeria
1 rkl maissijauhoja
1 tl piparkakkumaustetta
1 dl kookoshiutaleita

Vaahdota sokeri ja voi. Lisää muna ja sekoita hyvin.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää vuorotellen kerman kanssa joukkoon. Levitä taikina nuolijalla voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Kuori ja viipaloi omenat ja laita kattilaan. Mittaa päälle kerma, sokeri ja maissijauhot. Kiehauta muutama minuutti. Sekoita piparkakkumauste ja kookoshiutaleet täytteeseen. Kaada täyte vuokaan. Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjoile kermavaahdon kera.

Kiitos ohjeesta Slyni, oli oikein ihanan makuista tarttua. Tämä meni ilman kermavaahtoa. Ehkä seuraava tehdäänkin ihan ohjeen mukaan ja riittää kermaa vaahdotettavaksikin.

3 kommenttia:

Raisa P kirjoitti...

Näyttääpä oikein herkulta, tuplakerma ei varmasti pahentanut kakkua yhtään.. Mutta joo, joskus sitä lasten tekemänä tulee niin mielenkiintoisia kokeiluja. Meillä tehtiin kerran suklaavanukasta vehnäjauhoilla.. :D

Sarin kotona kirjoitti...

Ihanalta näyttää! Täytyy kokeilla joku kerta tehdä!

Anonyymi kirjoitti...

Kiva kun maistui! :) Terkuin, SLY-parisi