Uusimmassa Meidän Perhe -lehdessä 12/2012 oli kiva pikkusuolaisten ohje. Näitä tulee tehtyä varmasti toistamiseenkin, helppoja ja nopeita tehdä ja erittäin hyvän makuisia.
Pähkinäiset oliivipyörteet
1 pkt pakastelehtitaikinaa
1,25 dl makeaa chilikastiketta
1,25 dl pilkottuja kalamataoliiveja
1 dl hasselpählinärouhetta
1 dl pekaanipähkinöitä
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
2,5 dl mozzarellajuustoraastetta
Anna lehtitaikinan sulaa hyvin. Kaaviloi noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Levitä päälle makeaa chilikastiketta.
Levitä oliivit, pähkinät, pilkottu aurinkokuivattu tomaatti ja juustoraaste tasaisesti lehtitaikinan päälle.
Rullaa lehtitaikina pitkältä sivultaan varovasti rullalle. Peitä rulla kelmulla ja siirrä se jääkaappiin puoleksi tunniksi lepäämään.
Viipaloi taikinarullasta terävällä veitsellä noin sentin levyisiä kiekkoja. Aseta kiekot leivinpaperin päälle pellille.
Paista 180 asteisessa uunissa 20 minuuttia, tai kunnes pyörteet ovat kauniin kullan ruskeita. Tarjoile lämpimänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti