torstai 7. helmikuuta 2013

Kinkkuhyrrät


Tämä kiva ohje on napattu Me-lehdestä maaliskuulta 2008.
Kinkkuhyrrät (30 kpl)

5 dl vettä
1 pala hiivaa (50g)
noin 11 dl sämpyläjauhoja

Kaada lämmin vesi (40 astetta) taikinakulhoon. Lisää hiiva, suola ja puolet jauhoista, sekoita taikinaa voimakkaasti. Lisää loput jauhoista ja alusta taikina. (Itse lisäsin noin ½ dl ruokaöljyä, jotta taikina irtoaisi paremmin käsistä). Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.

Täyte:
½-1 dl juoksevaa margariinia
1 pkt (250g) Koskenlaskija juustoa
350 g saunapalvia suikaleina

Raasta jääkaappikylmä Koskenlaskijajuusto karkeaksi raasteeksi, lisää joukkoon saunapalvisuikaleet, sekoita.

Kumoa kohonnut taikina työpöydälle ja jaa se kahteen osaa, vaivaa hetki ja kauli levyksi. Sipaise levyn pintaan juoksevaa margariini ja levitä täyte sen päälle. Rullaa levy, leikkaa rullat kiekoiksi ja nosta leivinpaperoidulle pellille tai pane kiekot paperivuokiin (itse käytin Brunon pullavuokia). Kohota. 
 
Voiteluun ja pinnalle:
kananmunaa
paprikajauhetta

Voitele kohonneet kiekot kananmunalla ja ripottele päälle paprikajauhetta. Paista 200 asteessa noin 16 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.

PS. Tämä ohje löytyi ennen myös vanhasta vuodatuksen blogistani. Nyt kun vuodatus uudistui, siitä seurasi kaikkien asiasanojeni katoaminen, tähän asti reseptien hakeminen onnistui siellä ihan helposti. Vaikka kuvat olivatkin kadonneet, käytin reseptejäni ihan normaaliin tapaan. Tästä seuraa nyt sitten reseptien siirto tänne bloggeriin, vähän kerrallaan. Tänään tekee mieleni Kinkkuhyrriä ja reseptikin pääsi muuttomatkaan :)

2 kommenttia:

Kirsti kirjoitti...

Varmasti hyviä, nam..

Tinde kirjoitti...

Anoppi tekee jotain aivan käsittämättömän hyviä kinkkurullia. Tekee niitä aina meille kaikille synttäreille ja vieraat pyytelee niitä kotiinkin mukaan. Täytyy ehkä testata näitä joskus, josko näistä olisi anopin rullien voittajiksi!


Käyppä kurkkaamassa bogiani, siellä on sinulle haaste :)