tiistai 5. helmikuuta 2013

Runebergin tortut

Tänään vietetään Runebergin päivää ja sen kunniaksi leivoin torttuja. Ohjeeni on peräisin Dansukkerin sivuilta, olen leiponut sillä jo useat Runebergin tortut, tänä vuonna ensimmäistä kertaa Iloleipurien silikoniseen vuokaan.

Runebergin tortut (n. 7 kpl)

2 munaa
1½ dl Siro erikoishienoa sokeria
1½ dl kermaa
200 g sulatettua voita tai margariinia
1½ dl mantelirouhetta
2 dl korppujauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta

Koristeluun:
tomusokeri-vesikuorrutetta 
vadelmahilloa tai - marmeladia

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat ainet keskenään ja sekoita kaikki muut aineet tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina (voideltuihin) torttuvuokiin. Iloleipurin vuokaan annostellaan taikinaa 2/3 tilavuudesta. Paista 200 asteeessa noin 20 minuuttia. Kumoa valmiit tortut esim tarjottimelle. Koristele jäähtyneet tortut hillolla ja sokerikuorrutuksella.

Itse pidän arrakin mausta ja lisäsin taikinaan reilu puoli teelusikallista arrakkiesanssia, sillä saa aikaan miedon arrakin maun. 

Tervetuloa uusille lukijoille, kiva, että olette löytäneet blogini. 
Tervetuloa uudelleenkin Ryytimaan reunalle!

4 kommenttia:

Kirsti kirjoitti...

Herkullisia torttuja. Hyvää Runebergin päivää:)

Pilvikirsikka kirjoitti...

Ihana herkku. Kyllä maistuis täälläkin. Jospa teinit innostuis illalla leipomaan noita. Kiitos ohjeesta.

Virpi kirjoitti...

Namia, on kyllä herkullisen näköistä. Itsellä on tuon tortun teko vielä kokonaan kokeilematta :)

Tuula - Villatuta kirjoitti...

Täydellinen.. ja taatusti makoisa!