lauantai 13. huhtikuuta 2013

Kolapalat

KOLAPALAT (n. 35 kpl)
100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl vaaleaa siirappia
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta 

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet ja siirappi voisokerivaahtoon. Alusta taikina nopeasti. Pyöritä taikinasta kolme sormen paksuista tankoa. Nosta tangot leivinpaperoidulle pellille. Taputtele tangot käsin tasaisiksi. Paista keksitankoja uunin keskiosassa 12 minuuttia. Leikkaa tangot viipaleiksi lämpimänä. Anna jäähtyä.

Ohje on peräisin Leivotaan -lehdestä (heinä-syyskuu 2012). Jauhojen lisäämisen jälkeen taikina jäi minulla hyvin kuivaksi, eikä siitä pystynyt tankoa muotoilemaan. Lisäsinkin muutaman rkl:n kylmää vettä, jotta sain leivottavan taikinan. Valmiit keksit ovat kivan makuisia ja mikä parasta, valmistuivat tosi nopeasti.

4 kommenttia:

MINNA kirjoitti...

Nämä piparit on varmasti herkkuja! Aivan ihana peitto oli edellisessä kirjoituksessa.

kakkupuikko kirjoitti...

Olen itsekkin joskus tehnyt näitä, ovat todella hyviä ja nopeita valmistaa

Emännys kirjoitti...

Minulla on hyvin samanlaisia pikkuleipiä tismalleen samanlaisessa purkissa keittiön piirongilla. Tosin niiden ohje on peräisin anopilta ja vielä tarkemmin hänen äidiltään eli 1900-luvun alusta. Niiden nimenä on Wilhelmiinat. Siinä on tummaa siirappia, joten pikkuleivätkin ovat tummempia. Ihanan makuisia ja hyvin säilyviä pikkuleipiä :-P
Kiitokset onnitteluista <3

Unknown kirjoitti...

Piparisi näyttää tosi herkullisilta.
Otin yhden ja hyvää oli.

ps. minunkin tuttavapiirissäni on kärsitty niskakivuista, joten sitä taitaa olla liikkeellä :(