Sain huhtikuun SLY paketissa tämän reseptin:
Nougat-suklaapiirakka (pellillinen)
Pohja:
300 g voita
2 dl sokeria
4 munaa
6 dl vehnäjauhoja
6 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
Kuorrutus:
1 prk Nutella-pähkinäsuklaalevitettä
2 Maraboun Dubbel Nougat -patukkaa
Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 10-13 minuuttia.
Sivele pohjan päälle pähkinäsuklaalevitettä mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi. Levitteen on hyvä olla huoneenlämpöistä, jotta se on helpompi levittää. Jos pohja on vielä lämmin, levite sulaa/pehmenee sen vaikutuksesta ja homma on entistä helpompaa.
Sulata Dubbel Nougat mikrossa miedolla lämmöllä. Valuta esim. pikkulusikalla nougattia piirakan päälle ja tee halutessasi raitoja tai erilaisia kuvioita. Nosta jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa paloiksi sen jälkeen.
Essi leipoi pohjan, ja minä laitoin päällisen. On kyllä pehmeän suklaisen makuista, oikein hyvää piirakkaa. Kannattaa kokeilla! Meillä ei ollut Nutellaa, kun Salessa ei ollut, korvattiin se vastaavalla Rainbow nutellalla. Milky way nutella voisi olla myös aika hyvää tähän päälle.
Kiitos Niinalle kivasta ohjeesta!
5 kommenttia:
Nami, varmasti ihanaa sanoo suklaan ystävä :)
Pala piirakkaa suklaalla, joko pelliltä tai lautaselta, niin elämä maistuu makealta - ja ulkona saa sataa vaikka taivaan täydeltä!
Kyllä maistuis mullekki, nam..:)
Onpa ihanan näköinen!
Nam, nam ja nam! Tuon on pakko olla hyvää :-P Pitää laittaa resepti muistiin ;)
Lähetä kommentti