sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Nougat-suklaapiirakka

Sain huhtikuun SLY paketissa tämän reseptin:

Nougat-suklaapiirakka (pellillinen)
Pohja:
300 g voita
2 dl sokeria
4 munaa
6 dl vehnäjauhoja
6 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa

Kuorrutus:
1 prk Nutella-pähkinäsuklaalevitettä
2 Maraboun Dubbel Nougat -patukkaa

Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 10-13 minuuttia.

Sivele pohjan päälle pähkinäsuklaalevitettä mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi. Levitteen on hyvä olla huoneenlämpöistä, jotta se on helpompi levittää. Jos pohja on vielä lämmin, levite sulaa/pehmenee sen vaikutuksesta ja homma on entistä helpompaa.

Sulata Dubbel Nougat mikrossa miedolla lämmöllä. Valuta esim. pikkulusikalla nougattia piirakan päälle ja tee halutessasi raitoja tai erilaisia kuvioita. Nosta jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa paloiksi sen jälkeen.

Essi leipoi pohjan, ja minä laitoin päällisen. On kyllä pehmeän suklaisen makuista, oikein hyvää piirakkaa. Kannattaa kokeilla! Meillä ei ollut Nutellaa, kun Salessa ei ollut, korvattiin se vastaavalla Rainbow nutellalla. Milky way nutella voisi olla myös aika hyvää tähän päälle. 

Kiitos Niinalle kivasta ohjeesta!

5 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Nami, varmasti ihanaa sanoo suklaan ystävä :)

nami-hiiri kirjoitti...

Pala piirakkaa suklaalla, joko pelliltä tai lautaselta, niin elämä maistuu makealta - ja ulkona saa sataa vaikka taivaan täydeltä!

Kirsti kirjoitti...

Kyllä maistuis mullekki, nam..:)

Anonyymi kirjoitti...

Onpa ihanan näköinen!

Emännys kirjoitti...

Nam, nam ja nam! Tuon on pakko olla hyvää :-P Pitää laittaa resepti muistiin ;)