keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Porkkanakakku

Jos metsään haluat mennä nyt, niin takuulla yllätyt... tai ehkä et enää, sillä minä tulin porkkanakakkuni kanssa jo sieltä tänne sisälle ja kakusta on jo puolet syötykin.

Mutta ennen kuin menen kakkuasiaani, haluan kiittää teitä rakkaat ystävät siellä nettilinjojen toisessa päässä. Kiitos ihanista kommenteistanne, ne ilahduttavat paljon <3 Vaikka olen hyvin tottunut "itsekseen-puhuja", niin on mukava tietää, että näitä juttuja luetaan...

...ja kiitos Anne sinulle eriyisesti kommentistasi, mukavaa kuulla, että juuri sinä olet myös siellä linjojen toisessa päässä. Lapset ovat lahja ja heiltä saa paljon, mutta paljon saa antaakin... ja illalla onnellisena ja tyytyväisenä painaa päänsä tyynyyn. Sitä antamista ja saamista, suurta henkistä pääomaa jota lasten kanssa vaihtaa, ei ole helppo kuvailla sanoilla, mutta jokainen sen tietää mitä se pahimmillaan tai parhaimmillaan on jos on lasten kanssa elämänsä jakanut. "Lapsuus ei ole alku jollekin, vaan se on perusta kaikelle mitä sitten tapahtuu", sanoo jokin viisas ajattelija, ja näin ajattelen minäkin.
Sitten kakkuun (Aten lempparia muuten)
Leivoin tosi pitkästä aikaa porkkanakakkua, koska kaapissa on niin monta rasiaa tuorejuustoa ja osasta parasta ennen päivä uhkaavasti lähenee.

PORKKANAKAKKU
4 munaa
3 dl ruokokidesokeria
2 dl rypsiöljyä
5 dl vehnäjauhoja
1 dl saksanpähkinärouhetta
½ dl kookoshiutaleita
2 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
3/4 tl suokaa 
n. 8 dl porkkanaraastetta
Kuorrutus:
180 g voita
250 g tomusokeria
200 g tuorejuustoa (minulla oli Hovi hyla naturel)
10-20 tippaa vanilja-aromia
Pinnalle:
saksanpähkinöitä
kookoshiutaleita

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon öljy sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita joukkoon vielä porkkanaraaste. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ( til. väh. 2 l.) Paista 175 asteisessa uunissa 60 minuuttia. Jäähdytä kakku ja sen mehevöityä jääkaapissa seuraavaan päivään. Valmista kuorrutus vatkaamalla pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi, sekoita joukkoon tuorejuusto ja vanilja-aromi. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Koristele kookoshiutaleilla ja saksanpähkinöillä. (Alkuperäine ohje löytyy Maku USA -lehdestä 5/2013)

3 kommenttia:

MINNA kirjoitti...

Oi, mikä herkku! Minäkin satuin saamaan lahjalehtenä tuon Maku -lehden. Katselin kuola valuen muhkeita hampurilaisia, mutten ole yhtään reseptiä vielä ehtinyt kokeilla.

Lapset ovat valtava rikkaus ♥

Emännys kirjoitti...

Nam nam nam! Aivan varmasti on ihanan makuinen! Sitähän voisi itsekin leipoa viikonlopun vieraalle porkkanakakkua, kiitos vinkistä :)

Yhteishyvän Ruoka-lehdet on meilläkin aina kovassa käytössä. Jotkut kokeilut päätyvät pysyvästi ruokalistalle, toiset vain kertakokeiluksi :) Kiva kuitenkin saada vaihtelua muonitukseen.

Vai maistui Kaapolle lehdet! Hhm, pitäisiköhän meidänkin päästää Urpo ja Turpo valloilleen? Siinä olisi naapureilla ihmettelemistä :D Me ollaan kotsattu lehdet perunamaata rikastamaan.

Virpi kirjoitti...

Ihana porkkanakakku. Enpä ole tehnyt sitä tuollaisena "täytekakun" näköisenä, vaan aina uunipellillä.