sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Bataattiperunakakkarat ja suklaaleipä

Sain SLY-Annelta leipäreseptejä, joista yksi oli tämä suklaaleipä.

Suklaaleipä (2vuokaleipää)
3 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
0,5 dl ruokosokeria
o,5 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
5-6 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
75 g rouhittua tummaa suklaata

1. Liuota hiiva veteen
2. Kaakaojauhe, jauhot ja suola sekoitetaan ja lisätään ne vähän kerrallaan hiiva-vesi liuokseen. Lisää öljy ja alusta taikina ja lisää lopuksi suklaarouhe.
3. Kohota taikinaa n. 30 minuuttia.
4. Kaada taikina pöydälle ja pyörittele vehnäjauhoissa ja laita vuokiin. (Voi kohottaa myös suoraan vuoassa).
5. Paista 175 asteessa 25-35 minuuttia.

Oli jännä leipä, en ole ennen edes kuullut suklaaleivästä. Maisteltiin paljaaltaan, voin tai maustamaton tuorejuuston kanssa. Minusta tuorejuusto oli paras vaihtoehto. 

Tänään leivoin eilisen muusin lopuista kakkaroita eli piirakoita. Ei ollut ihan tavallista perunamuusia, vaan bataattiperunamuusia. Muusia jäi eilen noin kaksi litraa ja lisäsin siihen kaksi kananmunaa ja tein vähän normaalia pienempiä kakkaroita. Yleensä kun teen tästä kuorimäärästä 20 kuorta, nyt tein 24 kuorta. Valmiit kakkarat kastoin voi-maitosulassa normaaliin tapaan. Kyllä oli minun suun mukaisia!

4 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Täytyy myöntää, että leivässä suklaa kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta aineelta, ei tulis ihan heti mieleen kokeilla. Mutta nuo bataattikakkarat näyttää tosi herkullisilta. Ja nuo kakkarat on kyllä niin tasasesti rypytettyjä, että kateeksi käy :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiva kun kokeilin, merisuola ingmariini tai aurajuusto ovat omat suosikkini leivän kanssa, joitain kertoja tehnyt enkä vieläkään osaa sanoa onko leipää vai pullaa. Anne 1/29

Raisa P kirjoitti...

Suklaaleipää.. Aika mielenkiintoista! Kakkarat kuulostaa oikein hyviltä..

Emännys kirjoitti...

Nam :-P Isännän työkaveri oli kehunut paikallisen pienen leipomon suklaaleipää juuri viime viikolla :)
Bataattikakkarat kuulostavat myös oikein herkullisilta!