lauantai 3. tammikuuta 2015

Kaalilaatikko

Essin ehdotuksesta tein kaalilaatikkoa. Kyllä maistuikin hyvältä. Pitäisi useammin tehdä. Tein 1,5 kertaisen määrän tällä Yhteihyvän ruokalehden ohjeella:

KAALILAATIKKO
1 kg kaalia
2 sipulia 
2 rkl öljy 
400 g jauhelihaa 
2 dl riisiä tai rikottuja ohrasuurimoita
5 dl vettä 
1 tl suolaa 
2 - 3 rkl siirappia 
1,5 tl suolaa 
1 rkl meiramia 
0,5 tl pippuria 
3 dl lihalientä 
Pinnalle:
korppujauhoja 
voinokare 


Kypsennä riisi tai ohra suolalla maustetussa vedessä. Ruskista jauheliha ja sipuli öljyssä pannulla. Suikaloi kaali ja paista pannulla tai vokissa pehmeäksi. Sekoita ainekset keskenään, mausta. Kaada voideltuun vuokaan, lisää lihalientä ja ripottele pinnalle korppujauhoja ja voinokare. Paista uunissa 175 asteessa reilu tunti.

Teen yleensä kaalilaatikon ohraan, mutta suurimot oli loppu, niin käytin puuroriisiä. 

4 kommenttia:

Raisa P kirjoitti...

Kaalilaatikkoa, nam! Pitäisi joskus tehdä isompi satsi pakkaseen kun itse ainoana sitä meillä syön..

Emännys kirjoitti...

Heh, sama resepti meillä käytössä! Ja on pikkupoikien herkkuruokaa. Juuri eilen otin pakkasesta yhden satsin ja se katosi parempiin suihin, helpommin kuin lounaaksi ollut spagetti ja jauhelihakastike!
On kyllä hyvää ja helpompaa kuin kääryleet. Niitä ei aina ehdi/jaksa väkertää :)

intsu kirjoitti...

Oih,kyllä pitää minunkin pian tehdä kaalilaatikkoa,on hyvää. Tykkään kyllä kaikista kaaliruuista. Mukavaa alkanutta vuotta teille sinne.

Pilvikirsikka kirjoitti...

Kaalilaatikko on aina ollut herkkuani ja siitä kyllä tykkää meillä koko perhe. Teinitkin syövät nykyään oikein mielellään.
Tuo ohje on just se millä olen tehnyt ainakin 45 vuotta kaalilaatikon. Kotini peruja lie minulla ohje. En ole löytänyt sitä kirjoitettuna mistään ja ainesuhteet olen laittanut omasta päästäni. Kiitos kun kirjoitit tarkan ohjeen. Otan talteen ja jaan tyttärillenikin tuon.