lauantai 22. heinäkuuta 2017

Kalevala CAL

Piiitkäästä aikaa Hei!

Nyt on tulossa niin mahtava juttu, että pitää ihan puhaltaa blogiinkin eloa. 

Nimittäin virkataan yhdessä haaste "KalevalaCAL".

Aikamoinen porukka on ollut mukana talkoohengessä luomassa Suomen 100 -vuotis juhlan kunniaksi Kalevala henkistä virkkaustempausta, jonka lopputuloksena syntyy 24 palainen torkkupeitto. Itse olen tähän mielettömän upeaan hankkeeseen sekaantunut ensin ohjeiden testivirkkaajana ja lopulta vielä virkkasin mallipeiton minulle valituilla väreillä Menita Lasse ja Pia langoista. Peittoni väripaketti sai lopulta nimen Keto ja näet sen tässä alla. Peitoista on tehty useampi versio eri värimaailmoissa ja valmiita virkkuupaketteja voi tilata Menitasta (kts. ohjeet Arteeni -blogista)


Peiton virkkaaminen alkaa 26.8. jolloin on tasan 100 päivää Suomen 100 -vuotis juhlaan.
Palojen (yhteensä 24 kpl) ohjeita julkaistaan tahtiin kaksi ohjetta viikossa. Ohjeet on pääasiassa kirjallisessa muodossa, mutta joka palasta julkaistaan myös lähikuva ja osassa ohjeita on selventäviä kuvia ja jopa videioita. Peitto valmistuu juuri sopivasti joulun alla ja näin ollen sopii oikein hyvin vaikka pehmeän paketin täytteeksi.

Facebookissa on peiton virkkaamista varten omat yhteisönsä sekä suomalaisille, että kansainvälisille virkkaajille. Voit tietysti kuulua molempiinkin. Ryhmät ovat Kalevala CAL Suomi ja Kalevala CAL international. Lisäksi löydät KalevalaCAL yhteisön myös Instagramista.

Ohjeet ja informaatiot löytyvät myös Arteeni -blogista  ja annan myös mielelläni lisätietoja ja neuvoja minkä vaan osaan ja pystyn. 

Tervetuloa juhlimaan yhdessä virkaten 100 vuotiasta Suomea!

t. Minna

PS: KalevalaCAL on osa Suomi 100 vuotta hanketta.

5 kommenttia:

Raisa P kirjoitti...

Waaau!! Tähän täytyy kyllä yrittää mukaan! :) Sen verran kysyisin, että onko 7-veikka tähän hyvä, vai kenties joku ohuempi lanka parempi?

Minna kirjoitti...

Tämä on kyllä todella kiva juttu ja siitähän voi tehdä niin monta ruutua kuin itse haluaa. Tuo Lasse on suunnilleen 7 veljestä vahvuista ja Pia suunnilleen Nallen vahvuista.

Heidi kirjoitti...

Itsellä, jos vain löytyy lankoja, niin ajatuksissa on ollut osallistua.

Virpi kirjoitti...

Pongasin tuon aikasemmin tuolta facebookin puolelta ja täytyy ehdottomasti osallistua tähän :)

Palavalanka kirjoitti...

Kiva kuulla, että olette lähdössä mukaan. Tämä on niin upea jutt, Red Dragon ja Virpi.