Järjestelin leivontakaappiani ja käteeni osui viime joulun jälkeen ostamani kuusenkoristekello. Päätin vihdoin kokeilla sokerikellojen tekoa, sellaisten joita ihastelin jo pari vuotta sitten Kermaruusun vanhassa blogissa ja huomasin ilokseni, että hän oli siirtänyt kuvan ja ohjeet uuteen blogiinsakin.
Kakussa kuuden munan pohja, kostutus vaniljamaidolla, välissä mustikkahilloa ja flora-vispi-mascarpone vaahtoa. Päällä samaa vaahtoa, pursotetut pallerot yrittävät esittää lumipalloja :) Koristeena kaakaojauheella värjätystä sokerimassasta tehtyjä "piparkakkuja".
Sokerikellojen teko oli aika helppoa oikeastaan. Täytyy sanoa, että olin epäluuloinen saanko mitään aikaan ja miten sokeri käyttäytyy. Yllätyin todella, että kelloista tuli kovat kuin palasokeri. Seuraavalla kerralla uskallan kovertaa kellon ohuemmaksi, koska kello kovettuukin paljon enemmän kuin luulin. Kellon kieli on pikeeriä, jäi hosuessa liian löysäksi, kielen päässä kullan värinen pehmeä sokerihelmi.
5 kommenttia:
Tosi kaunis kakku ja nuo kellot on tosi hienot:)
Kaunis kakku!
Onpa ihana kakku, niin talvinen ja jouluinen samalla kertaa :)
Joulu ja lumi -herkullisen näköinen toteutus! Lämmintä joulunaikaa Ryytimaan reunalle!!
Kylläpä on kaunis jouluinen kakku !
Lähetä kommentti