lauantai 19. huhtikuuta 2014

Pääsiäispulla eli baba

Tänä vuonna kokeilussa ihan uusi baba -resepti ja kokokin erilainen johon olen tottunut. Itse asiassa luulen, että nämä pienet babat tekevät paremmin kauppansa kuin sellainen iso, joka on aikaisemmin kuulunut pääsiäisleipomuksieni joukkoon. Maku on näissä ainakin oikein kohdillaan!
Pikkubabat, 12 kpl

Juuri:
25 g hiivaa
2½ dl maitoa
2½ dl vehnäjauhoja

Taikina:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl rusinoita
100 g sukaattia
1 tl kardemummaa
3/4 tl suolaa
5½ dl vehnäjauhoja
150 g voita

Kostutus:
1 dl vettä
½ dl rommia
½ dl vettä

Kuorrutus:
tomusokeria
tilkka sitruunamehua
koristerakeita

*Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon jauhot. Anna levätä lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia, kunnes taikinajuuri kuplii.
*Vaahdota munat ja sokeri. Lisää taikinajuuren joukkoon rusinat, sukaatit, kardemumma, suola ja muna-sokerivaahto. Sekoita taikinaan jauhot vähitellen puuhaarukalla sekoittaen. Alusta pehmeä voi lopuksi käsin taikinaan. Taikina jää löysäksi ja käsiin tarttuvaksi. Jaa voidellun muffinssipellin koloihin. Kohota lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
*Paista 200 asteisen uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Anna babojen hieman jäähtyä ennen kuin irroitat ne pelliltä. Pese ja kuivaa muffinssipelti. Nosta babat takaisin pellille. Kiehauta kostutusliemen ainekset kattilassa. Sivele kostutusliemi leivonnaisten pinnalle pullasudilla. Anna maustua huoneenlämmössä muutamia tunteja.
*Sekoita tomusokeri ja neste. Koriste babat sokerikuorrutuksella ja koristerakeilla. Tarjoa sellaisenaan tai pashan kanssa.
(Alkuperäinen ohje löytyy Pirkka -lehdestä 4/2012)

Ei kommentteja: