keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Marraskuun Salainen Leivonta Ystävä

Salainen Leivonta Ystävä kierros 29 on alkanut sellaisella vauhdilla, että en meinaa vauhdissa pysyä. Itse kun olen vasta vähän orientoitunut tämän marraskuun teemaan ja jotain reseptejä kirjoitellut, niin eikös 
Nami-Hiiri emolta tullut eilen jo viesti, että minulle olisi paketti postissa odottamassa. Pakko oli kalenteria katsoa, että mikäs päivä onkaan menossa, kun kuun alku on mennyt niin kiireisesti. Mutta totta, se oli kuitenkin vasta 4. päivä! 

Ja tänään, vasta 5. päivä marraskuuta, Mika toi töistä palatessaan minulle paketin, joka toden totta paljastui leivontaystävän lähettämäksi.

No, ei se hämmästys ainakaan yhtään vähentynyt, kun avasin sitten sen yllärini! Voi ihanuus, mitä posti toi. Kyllä oli runsas yllätys ja mahtavat reseptit. Tämän marraskuun teemahan on: Kahvikakku + tummasuklaa & piparkakkumauste.

Ensinnäkin: Kiitos kysymästä, rakas salainen ystäväni, olen voinut oikein hyvin ja yllätykseksi viesteineen ilahdutti minua todella paljon. 

 Ja tässäpä näkyy mitä paketista löytyi: silikoninen kakkuvuoka, kakkupapereita, pakastepusseja, paketointinauhaa, appelsiinimarmeladia, vaniljasokeria, leivinjauhetta, ruokasoodaa. Sitten niitä teeman mukaisia piparkakkumausteita: kanelia, inkivääriä, neilikkaa, kardemummaa ja myös jauhettua pomeranssia. Pomeranssi kuuluu ihan ehdottomasti minun piparkakkumausteisiin, mutta tietysti se on monien kahvikakkujenkin maustaja, kuten saamissa resepteissänikin.

Sitten se tummasuklaa, aivan ihanaa tuo on sellaisenaankin: appelsiinitummasuklaa, toki se sopii kakkuihinkin. Taidan herkutella sen ihan näineen, tuon hauskan mansikan ja vadelman makuisen Hello Kitty -juoman kanssa. <3

Sitten ne reseptit! Ensimmäisenä käteeni osuu Maustekakku Minna (Canthin) tapaan, ihana yllätys, en olekaan ennen törmännyt Minna -kakkuihin missään muodossa. Kiitos. Lisäksi sain reseptejä: "Peruskakku" ja siihen vinkkejä reseptin tuunaamiseen, "Suklaa appelsiinikakku", "Pätkiskahvikakku" ja "Kesäkurpitsasuklaakakku". Lisäksi kiva vinkki yllätysvierailulle lähtöä varten :)

Olin /Olen yhä/ niin innoissani näistä kahvikakuista, että testasin heti tuon "Peruskakku" -reseptin, kun sattui olemaan noita Marianne crushejakin sopivasti.

PERUSKAKKU
200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
1 dl kevytkermaa
4 dl vehnäjauhoja
(2 tl vaniljasokeria)
2 tl leivinjauhetta

1. Voi ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisätään kananmunat.
3. Kuivat aineet keskenään ja lisätään kerman kanssa vuorotellen taikinaan.
4. Vuokaan ja uuniin 175 asteeseen 50-55 min.

Tykkään niin paljon kahvikakkujen leipomisesta! Lisäsin tosiaan pussillisen Marianne crushia tähän kakkuun, hyvä resepti, onnistui hienosti. Kannattaa todellakin kokeilla! Ja jos ei teidän taloudessanne mene koko kakkua, niin puolet pakasteeseen. Meillä ei yleensä ole menekin kanssa muuta ongelmaa, kuin pitää huoli, että ehtii itse saamaan palan tai pari kakkua. 

Kiitos Ystäväni! Ihania leivontahetkiä myös Sinulle sinne jonnekin <3


12 kommenttia:

SLY29 emo kirjoitti...

Salaiset leivontaystävän paketit rantautuvat aina mukavien ihmisten kätösiin, toisinaan nopeasti, toisinaan hieman hitaammin - ihania ihmisiä kaikki koko rinki !

redrose82 kirjoitti...

Oletpa saanut runsaan ja ihanan paketin =) ja ohjeetkin kuulostavat houkuttelevilta.

jotusu kirjoitti...

Sinä sait todella nopean ja anteliaan parin - huomaan!

Anonyymi kirjoitti...

Huh, niin jännitti, että menikö ajatukseni ihan huti vai osuma:) nyt uskallan ensi kuuta jo viedä eteenpäin . Höh nyt mulle tuli hyvä mieli toivottavasti myös sinulle! Slysi 29

wiivuska kirjoitti...

Ihana paketti, täynnä kaikkea mahdollista :) Mukavaa kierrosta ja syksyä sinulle :)Jonkun toisen ystävä

Palavalanka kirjoitti...

Ihan käsi sydämellä voin sanoa, että ihan kuin olisin itse itselleni antanut hemmotteluyllätyksen, niin hyvin tämä osui kohdalleen <3

Heidi kirjoitti...

upea paketti <3

Päivi kirjoitti...

No, tuosta paketista ei puuttunut kyllä yhtään mitään. Upea :)

Raisa P kirjoitti...

Ohhoh.. Osallistuin joskus kauan sitten jollekin sly-kierrokselle, mutta silloin oli paketit huomattavasti vaatimattomampia.. Aika mahtavan paketin olet saanut! :)

Sanja Alisic kirjoitti...

Ihana paketti ja vielä ihanampi nuo reseptit. Toivottavasti jäät kaikkia niitä meidän kanssa.

minttu kirjoitti...

On kyllä runsas paketti.

Petra kirjoitti...

Vau mikä paketti, noistahan leipoo jo vaikka mitä! Tuo appelsiinisuklaa on muuten aika herkkua, noinkin tummaksi suklaaksi siinä on tosi vähän kitkeryyttä.

En tiedä muuten onko flunssasta johtuvaa silmien harittamista vai mitä, kun piti sanavarmistus vaihtaa pariin kertaan kun en yhtään osannut hahmottaa kirjaimia...