torstai 13. marraskuuta 2014

Suklaa-appelsiinikakku

Kokeilin tänään Salaisen Leivonta Ystäväni minulle lähettämää reseptiä. 

 Suklaa-appelsiinikakku

200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
4½ dl vehnäjauhoja
2 dl ranskankermaa
100 g appelsiinimarmeladia
100 g suklaarouhetta

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. 
2. Lisää kananmunat yksitellen voi-sokerivaahtoon.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan ranskankerman kanssa vuorotellen.
4. Lisää marmeladi ja suklaarouhe taikinaan.
5. Vuokaan ja uuniin 175 asteeseen noin  60 min.

Vinkki: Ranskankerman sijaan myös appelsiinituorejuusto tai kermaviili toimii.

Käytin itse kakkuun tällä kertaa kermaviiliä, ranskankermaa ei ollut tarpeeksi. Suklaarouheena on Fazerin tummaa suklaata, appelsiinimarmeladia taisi mennä vähän reilut 100 g. Kakku onnistui hyvin ja on hyvän makuinen, leikkasin nyt heti kakusta palan pois (vaikkakin oli vielä kovin lämmin), että sain vähän "sisäkuvaa"

No, sähköpostittelin tuossa joku aika sitten nami-hiiri emosen kanssa ja valittelin, miten on käyneet postiapurit vähiin tässä huushollissa, kun Annikin nyt sitten lähti opiskelujen perään Turkuun asustelemaan. Emonen vinkkasi, että jos koulutan nuo pihan karvakaverit postihommiin... mutta katsokaa nyt, ei taida näistä kamuista paljon olla apua... ei ne pihasta juuri poistu ja toisekseen syövät ihan kaiken mitä eteen sattuu. Tässä Sylvi ja Vieno ovat vähän tutustumassa lumeen, nythän lumi on täältä jo sulanut pois... että hyvä kun ehtivät nähdä, tiedä koska saadaan uudelleen päästää tytöt lumeen kirmaamaan, kovasti olivat innoissaan nimittäin tästä vähästäkin määrästä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihania lampaita, mutta ei ne taida posti asioita hoitaa, Selvittelen joulukuun paketin osalta onnistuisiko toimitella lähi Siwaasi. Appelsiinisuklaa kakkuun saa lisää jännitystä raastamalla appelsiinin kuorta mukaan. Ja niin ne lapset lentää omille teilleen. Ja lainaan ideasi virkattuihin tabletteihin maton ohjeella, empä olisi hoksannut ilman vinkkaustasi, joten kiitos siitä! Slysi 29

Raisa P kirjoitti...

Oi, suklaa ja appelsiini on niin ihana yhdistelmä!

Pirena kirjoitti...

Muistan kun äitini lampaat (2kpl) tykkäsivät kanssa lumesta. Nyt ei ole yli kymmeneen vuoteen ollut äitiä eikä lampaita. Näin vaan kuvista muistuu mieleen.