keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Juustoinen broileri-pastakeitto


300g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
1 rkl öljyä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 porkkana
½ tl currya
8 dl kasvis- tai kanalientä
2 dl makaronia
100 g sulatejuustoa
200g pakastepapuja
150 g ranskankermaa
1 tl oreganoa

Ruskista broilersuikaleet. Lisää joukkoon hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynsi sekä kuorittu ja viipaloitu porkkana. Mausta currylla. Lisää kattilaan liemi, makaronit ja paloiteltu sulatejuusto. Keitä, kunnes pasta on lähes kypsää. Lisää joukkoon pavut ja oregano. Keitä vielä muutama minuutti. Sekoita joukkoon ranskankerma. Tarjoa leivän kanssa.

Tämä keitto tehtiin yhdessä Eeliksen kanssa. Eelis täyttää kohta 10 vuotta. Koulusta on tullut viestejä, että poika on alkanut tiuskia kavereille ja on muutenkin tuittupää. Tälläistä on huomattu kotonakin. Päätin aloittaa Eeliksen kanssa kokeeksi leikkimielisen "master chef -koulutuksen", josko mielekäs tekeminen ja uudet jutut saisivat mielen vähän rauhoittumaan. Eilen tosiaan tehtiin tätä keittoa ja tänään vuorossa ihan muuta. Eelis on opetellut lukemaan reseptejä ja mittoja niistä, yrittää pysyä kärryillä ohjeen vaiheista ja ennen kaikkea nauttia aikaansaannoksistaan. 

Tämä keitto olikin ihan kivan makuista. Sanoin, että jos minulle tarjottaisiin esim kouluruokailussa tällä ohjeella tehtyä broilerkeittoa, olisin iloisesti yllättynyt. Keitto on arkisen oloinen, mutta silti täyttävä. Eniten miinuksia keitto sai pavuista, niitä oli aika runsaasti. Pavut voi korvata helposti esim. maissilla tai paprikalla.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Sinulla on niin herkullisen näköisiä ja kuuloisia keittoja :)