tiistai 13. marraskuuta 2012

Katkarapu-kookoskeitto

Yhteishyvän ruokalehden resepti kokeilussa. Alkuperäinen ohje löytyy lehdestä 9/2007

Katkarapu-kookoskeitto (4 annosta)

180 g katkarapuja
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1½ rkl öljyä
1 l tomaattimehua
1 tl sitruunamehua
n. 300 ml kookosmaitoa
1/4 tl chilijauhetta
2 kanaliemikuutiota
1 dl tilliä

Sulata katkaravut lävikössä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Lisää tomaatti- ja sitruunamehu, kookosmaito, chilijauhe ja liemikuutiot. Anna keiton kiehua kymmenen minuuttia. Hienonna tilli. Lisää tilli ja katkaravut valmiiseen keittoon. Kuumenna, mutta älä anna kiehua, etteivät katkaravut sitkisty.

Kaikki makuraatilaiset, tällä kertaa kahdeksan maistelijaa piti keitosta kovasti. Anni sanoi, että alkuun makuun sai hieman totutella kookoksen takia. Ella oli sitä mieltä, että tämä keitto voittaa kirkkaasti esim. kaupan pussikeitot (katkarapu- tai tomaattikeitto). Mika oli samaa mieltä. Keiton kanssa meillä oli tarjolla paahtoleipää. Suosittelen, helppo ja nopea keitto!

1 kommentti:

Siskohanne kirjoitti...

Oi ihanaa, tämä keitto oli varmasti hyvää, katkaravut on suurta herkkua, pakko kokeilla!