maanantai 13. lokakuuta 2014

Fenkolipiirakka

Pohja:
2 dl sämpyläjauhoja 
2 mm suolaa 
 2 tl paprikajauhetta (savustettua, mieluusti ns. tulista tyyppiä)
1 dl turkkilaista jugurttia
Mittaa ja yhdistä kulhossa sämpyläjauhot, suola ja paprikajauhe. Sekoita joukkoon myös turkkilainen jugurtti. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin puoli tuntia. Painele pohjataikina voideltuun vuokaan ja esipaista 200 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia.

Fenkoli-juustotäyte:
300 g fenkolia (1 mukula)
mustapippuria ja suolaa 
3 dl turkkilaista jugurttia 
2 munaa 
50-100 g voimakasta juustoa 
(kirsikkatomaatteja)
(unikonsiemeniä)
Viipaloi fenkoli ja kuullota sitä paistinpannulla kunnes se alkaa pehmetä. Mausta pippurilla ja suolalla. Vispaa jugurtti ja kananmunat sekaisin ja kaada seokseen kuullotettu fenkoli sekä raastettu tai murustettu juusto. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle. Mikäli kaipaat piirakkaan väriä, koristele pinta vielä kirsikkatomaatteilla ja unikonsiemenillä. Piiras kypsyy 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Voit antaa piirakan tekeytyä uunissa ylimääräiset 5 minuuttia lämmön pois kytkeminen jälkeen.
Fenkolin ostaminen olikin hauska juttu, kiitos Salen Heidille ja Emilialle. 

Fenkolipiirakka oli raikas uusi tuttavuus. Käytin juustona punaleimaemmentalia, ensi kerralla kokeilen Aura juustoa. Tykättiin kovasti näinkin, mutta vahvempaa juuston makua mietittiin.

Kiitos Minttu kivasta reseptistä.


Tänään postissa syyskuun yllätyspalkintokin, kiitos Sly emoille. Olen pitkään katsellut näitä kaupan hyllyllä, mutten ole raaskinut ostaa. Nyt olen näiden onnellinen omistaja. Kiitos.

3 kommenttia:

Raisa P kirjoitti...

Tuo fenkoli on oudompi raaka-aine mulle muuten kuin kuivattuna (jauhettuna?) versiona, mutta kuulostaa hyvältä.. :) Aura-juusto voisi olla se mun juttu..

Palavalanka kirjoitti...

Kannattaa kokeilla, itsekään en paljon ole fenkolia käyttänyt. Netin mukaan näyttäisi olevan monipuolinen vihannes. Vähän jo innostuin tästä uudesta tuttavuudesta.

minttu kirjoitti...

Fenkolia olen itse käyttänyt sosekeitossa ja liharuoissa onnistuneesti. Jos sitä laittaa paljon saattaa saada aikaiseksi tujua makua ��. Kiva kun kokeilit tätä!