tiistai 14. lokakuuta 2014

Possu-porkkanavokki

Tänään tein lounaaksi possu-porkkanavokkia. Tilanne oli se, että ostin eilen kaupasta porsaanlihasuikaleita ja ajattelin tehdä kastiketta niistä. Sitten tuli mieleen jääkaapin alahyllyn nahistumassa olevat porkkanat ja nuudelipaketti, joka on pitkään pyörinyt laatikon pohjalla. Yhteishyvän nettisivuilta löysin sopivan ohjeen. Ohje on julkaistu tietysti lempilehdessänikin, eli siinä Yhteishyvän ruokalehdessä.

4 annosta
400 g porsaanlihasuikaleita
1 rkl öljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
3 porkkanaa
1 sipuli
pieni pala tuoretta inkivääriä
2 rkl makeaa soijakastikettta
 2 tl fariinisokeria
1 dl vettä
Lisäksi: 
nuudeleita

Ruskista lihat wokkipannulla tai isossa paistokasarissa ja kypsennä lähes kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi tikuiksi. Suikaloi sipuli ja raasta inkivääri. Lisää sipulit, porkkanat ja inkivääriraaste pannulle ja kääntele, kunnes porkkanat hieman kypsyvät. Mausta seos soijalla, fariinisokerilla ja ripauksella suolaa. Lisää pannulle vesi ja kiehauta aineikset. Tarjoile lisänä nuudeleita.

Itse sekoitin nuudelit ja wokin lopuksi keskenään, helpottaa meillä tarjoilua tämä yhden padan systeemi.

Resepti olikin oikein hyvä löytö ja Eelis sanoi, että se kuulema maistui ihan oikealle wokille. En tiedä mistä moinen kommentti, mutta otin sen kohteliaisuutena <3 

1 kommentti:

Tuula - Villatuta kirjoitti...

Näyttää kyllä syötävän hyvältä, nam..:♥