maanantai 13. lokakuuta 2014

Porkkanaiset rinkelit

En ole päässyt testaamaan Slyni lähettämää kiinnostavaa fenkolireseptiä, kun ei ole sitä fenkolia ainakaan Vallussa.

Tein sen sijaan saamistani luomu sämpyläjauhoista rinkeleitä.

Porkkanaiset rinkelit (20 kpl)
2,5 dl vettä 
0,5 tl suolaa 
1 rkl sokeria 
25 g hiivaa 
1 porkkana 
6 dl sämpyläjauhoja 
0,5 dl ruokaöljyä 
Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola, sokeri. Lisää raastettu porkkana, jauhot ja öljy. Alusta taikina ja anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia. 
Leivo taikinasta tanko ja jaa se 20 osaan. Pyöritä palat pieniksi palloiksi ja laita kohoamaan leivinpaperille uunipellille. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia. 
Tee kohonneisiin sämpylöiden peukalolla venyttäen reikä, halkaisijaltaan noin 3 cm.
Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 12 minuuttia.

Ei kommentteja: